Handlekurv

Miljø

Miljø- og kvalitetsarbeidet har alltid vært en del av Leksands Knäckebröds hverag, og er noe vi streber etter å kontinuerlig utvikle. Miljøarbeidet engasjerer alle i selskapet.

Les vår miljøpolicy

Leksands knäckebröd i rågåker

MILJØARBEID ER NATURLIG

Vi er et bakeri uten bruk av fossil energi. Vi bruker bare miljømerket strøm, gjenvinner varmen fra ovnene til oppvarming av lokalene, og vi kjøper rugen vår så nær bakeriet som mulig. Vi jobber som vi alltid har gjort i vår familie; med langsiktig planlegging og med engasjement for miljøet rundt oss.
Det gjør også at våre knekkebrød holder høyeste kvalitet.

RESIRKULERING

All energi vi bruker i bakeriet kommer fra vind- og vannkraft samt bioenergi. Allerede i 1952 begynte vi å bruke varmen fra ovnene til å varme opp lokalene. I dag er vi nesten selvforsynt når det gjelder varme.

Vi varmer også varmtvannet fra springen med resirkulert energi fra trykkluftkompressorene. Siden begynnelsen av 2000-tallet, blir 95 prosent av spillvarmen resirkulert.

LOKALE RÅVARER

Vi bruker bare svensk rug dyrket og levert av bønder i nærliggende områder. Vi ønsker å minimere transporten ytterligere, og vil derfor kjøpe mer og mer rug fra lokale bønder i Dalarna.

Kravene vi setter til våre leverandører sikrer at bøndene jobber etter å oppnå lavest mulig miljøpåvirkning, og bruker minst mulig av kjemiske plantevernprodukter og planteernæring. Kravene for bruk av plantevernmidler er strengere enn loven krever, og omfatter blant annet lagring, håndtering og spredning. I tillegg sparer bonden ville og uberørte grønne områder mellom og i åkrene, noe som er bra for planter, fugler, insekter og andre dyr.

SERTIFISERINGER OG UTMERKELSER

Vi har mottatt flere sertifiseringer og priser som bekrefter den høye kvaliteten på varene våre. Under lenkene kan du lese mer om hver av dem.

SERTIFISERINGER

• ISO14001

• BRC klasse A

• IKEAs miljø- og kvalitetssystem IWAY

KRAV

EU Organic

UTMERKELSER

Svenska Husmansbord

Årets Dalapilot 2014

Nominasjon til E-Prize

Årets selskap i Dalarna 2011

Årets Leverandør av Daglivarugalan 2009