Handlekurv

Om Leksands  

Historien vår begynte med Jakobs Karin, oldemors mormor, som var god til å bake. Hun hadde en enkel, men genial oppskrift på knekkebrød. Rug fra åkrene rundt gården, vann fra sin egen kilde, gjær og en klype salt. Hun lærte datteren Anna bakekunsten, Anna startet et bakeri, og resten er, som man pleier å si, historie. Selv i dag baker vi knekkebrødene våre i henhold til samme oppskrift.

FLERE OPPDAGER LEKSANDS KNEKKEBRØD

Nesten hele befolkningen i Norge spiser knekkebrød. Vi spiser knekkebrød i gjennomsnitt tre ganger i uken. Vi spiser knekkebrød ikke bare til frokost, men gjennom hele dagen til både lunsj og mellommåltid. Flere har oppdaget de trekantede, sunne og gode knekkebrødene fra Leksands, og liker at de er passe tynne og sprø og at de ikke smuler. Vi har også fått introdusert knekkepizza som en ny måte å spise knekkebrød på. Noen liker milde knekkebrød, og noen liker mer smaksrike. Med smakskalaen er det lettere å finne sin favoritt.

SJETTE GENERASJON DRIVER FAMILIEBEDRIFTEN

Siden årsskiftet 2005/2006 er det den sjette generasjonen av Joon som driver Leksands Knäckebröd, med administrerende direktør Peter Joon ved roret. Peters søster Annika Sund, jobber som markedssjef, og Peters far Rune Joon, er fungerende styreleder.
I Leksands Knäckebröd har det alltid vært en sterk gründerånd, og slik er det fortsatt i dag. Selskapet møter det voksende knekkebrødmarkedet ved å utvide bakeriet. Gjennom kontinuerlige forbedringer kan vi nå bake 8000 tonn knekkebrød i året. Fremtiden ser lys og mer spennende ut enn noen gang.

 

 

GAMLE KJENTE FAMILIOPPSKRIFTER – VÅR SUKSESS

Vi baker fortsatt i henhold til den samme familieoppskriften som Jakobs Karin på begynnelsen av 1800-tallet, brukte da hun bakte. Med vår kjærlighet til tradisjoner og en dose utholdenhet, har vi holdt fast med det enkle og originale: svensk fullkornsrug, friskt vann fra vår egen kilde, gjær og en klype salt. Nå viser det seg at det er akkurat dette som er suksessoppskriften.

Leksands knäckebröd i rågåker

NÆRINGSRIK LOKAL RUG

Brødet vårt er bakt på 100 prosent fullkornsmel, noe som betyr at hele rugkornet brukes, både med spirer og skall. Skallet inneholder vitaminer, mineraler og mye fiber som holder magen i orden og blodsukkeret på et jevnt nivå.

Leksands knekkebrød er bakt av mennesker som kan sitt håndverk fra grunnen, og bakes av råvarer av høyeste kvalitet. Rugen er svensk og høstet så nært bakeriet og møllen vår som mulig.